Schrijven. Ik kan het niet laten...

Slecht geschreven of onduidelijke teksten zorgen voor ergernis. Of, erger nog, de lezer legt de tekst als niet serieus terzijde. Zonde van al het tijdrovende geworstel met een tekst. Een goede tekstprofessional inschakelen is een investering die zichzelf terugverdient.

Zonder pen en opschrijfboekje de deur uit voelt voor mij ongemakkelijk en kaal. Altijd valt er wel iets te observeren en te noteren. ’t Liefst met een fijne vulpen. Bij voorkeur schrijf ik over maatschappelijke onderwerpen die de samenleving mooier maken. Daar voel ik me bij betrokken. Ingewikkelde onderwerpen toegankelijk maken voor een breed publiek, daar zet ik graag mijn toetsenbord voor in.

Na de School voor de Journalistiek in Utrecht bracht mijn eerste baan me in een heel andere wereld. Ik werd verslaggever en redacteur bij ‘Twintig’, het blad van soldatenvakbond de VVDM. Wat volgde was een freelance loopbaan bij onder andere Nieuwe Revu en Onze Wereld.

Het buitenland lonkte. Daarom vertrok ik begin jaren tachtig naar het Afrikaanse Zambia voor de Stichting Nederlandse Vrijwilligers (SNV). Met bovendien een bescheiden correspondentschap voor VPRO Radio op zak. Zambia heeft mijn leven op vele manieren gekleurd; de band met dat land is gebleven.

Terug in Nederland werd ik weer in hart en nieren een echte Rotterdamse – mijn geboorteplaats – met een kordate en nuchtere aanpak. Ik voel me betrokken bij de stad en de gemeente is nog altijd een van mijn belangrijkste opdrachtgevers. De Jong teksten bestaat ruim twintig jaar.

Op zoek naar een professionele tekstschrijver?
Mail naar marleen@dejongteksten.nl